Βασίλειος Ασημακόπουλος

Εικόνα επαφής

Επικοινωνία

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 210-7723741

Βιογραφικό

Ο κ. Βασίλειος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι Καθηγητής Συστημάτων Αποφάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως Μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π., έχει ασχοληθεί εκτενώς µε εφαρμογές των Συστημάτων Αποφάσεων σε σύγχρονα προβλήματα επιχειρηματικού σχεδιασμού, καθώς και µε την διεξαγωγή έρευνας σε σύγχρονα εργαλεία υποστήριξης της διοίκησης, στα πλαίσια σημαντικού αριθμού έργων, που χρηματοδοτούνται από Ελληνικούς ή Ευρωπαϊκούς φορείς.

Ειδικεύεται σε ευρύτερες περιοχές της Στρατηγικής Διοίκησης, του Σχεδιασμού και Υλοποίησης Πληροφοριακών Συστημάτων για τη Διαχείριση Έργων Πληροφορικής, τη Διαχείριση Επιχειρησιακών Πόρων, τη Στατιστική και των Τεχνικών Προβλέψεων µέσω Χρονοσειρών. Έχει οργανώσει και φέρει την κύρια ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας “Προβλέψεων και Στρατηγικής” (Forecasting & Strategy Unit) του ΕΜΠ, στην οποία αναπτύσσεται έντονη εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα σε αντικείμενα σχετικά µε τις Τεχνικές Προβλέψεων, µε εφαρμογή σε πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα.

Έχει συγγράψει πάνω από 60 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Το ερευνητικό του έργο έχει τύχει ευρείας διεθνούς αναγνώρισης, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων μετά από πρόσκληση, σε παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια. Επίσης, είναι συγγραφέας βιβλίων στο αντικείμενο των Προβλέψεων και κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Φόρμα Επαφής

Αποστολή μηνύματος. Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.